30 Mart 2012 Cuma

İÇ PİLAV



Bloğuma girmeyeli nerdeyse 10 gün olmuş öncelikle tüm okuyucularımın Cuması mübarek olsun.
Yine leziz bir tarifle burdayım çok şükür.Fırında Tavuk tarifi ile birlikte yayınlayacaktım ama ancak zaman buldum.


malzemeler:

  • 2 su bardağı baldo pirinç (yıkanıp önceden 1 saat ıslatılacak)
  • 1 tabak tavuk ciğeri (yıkanıp küçük küçük doğranacak)
  • 1 paket dolmalık fıstık (marketlerde küçük paketlerde satılıyor)
  • 1 paket kuş üzümü (yarısını kullandım ve çok küçük olan saplarını ayıkladım)
  • 3 çorba kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı karabiber
  • 1 adet kuru soğan(küçük doğranmış)
  • 1 çorba kaşığı toz şeker ve 2 çay kaşığı tuz
tarifine gelince:
Öncelikle teflon tenceremize koyduğumuz 4-5 kaşık sıvıyağımızın içine soğanlarımızı ilave ederek karıştırmaya başlıyoruz 2dk. kavurup(ocak çok yüksek ateş olmasın) dolmalık fıstıklarımızı ekleyip biraz kavurup hafif kızarmaya başlayınca fıstıklar, tarçını ve tavuk ciğerini ilave ediyoruz ve 3dk. daha kavurmaya devam ediyoruz.Islatmış olduğumuz pirinçlerimizi süzüp tenceremize ekliyoruz  1dk. da böyle kavurup karabiber ve kuş üzümlerini ilave ediyoruz.2 su bardağı su kullandım siz sıcak su ile pişirecekseniz 1,5 su bardağı kullanmalısınızve suyu da ilave ettikten sonra şeker ve tuzuda ekleyip fokurdamaya başlayan pilavımızın altını kısıp suyu çekene kadar pişirin.
Afiyet olsun...





20 Mart 2012 Salı

FIRINDA TAVUK

Bir kaç gün ara verdim bu aralar pek bilgisayarla aramız iyi değil.Tarifler birikti zaman buldukça bunları görselliycem.İşte bunlardan biri nar gibi kızarmış bir tavuk yanına da beyaz pilav ve ayranla güzel gider.
Tarifi:

  • 1 bütün tavuk (iyice yıkanmış)
  • 5 çorba kaşık zeytinyağ
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı soyasos
  • tuz
yapılışı:
Zeytinyağ,yoğurt,soyasos ve tuzu bir kapta karıştırıp bulamaç haline getirdikten sonra tavuğumuzu bu sosla her yerini kaplayıp fırın torbasına koyarak 5-6 saat dinlendiriyoruz.Bu işlemi bir gün önce uygularsanız ben öyle yaptım çok lezzetli bir tavuk elde edersiniz.Fırınımızı da 200derece olarak ayarlayıp üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz yaklaşık 1 saatte pişiyor.Afiyet olsun...

15 Mart 2012 Perşembe

ARPACIK SOĞANLI YAHNİ

Malzemeler:
  • 1kg. arpacıksoğan
  • yarımkilo kuşbaşı et(koyun eti olursa daha lezzetli olur)
  • 2 yemek kaşığı salça
yapılışı:
Arpacıksoğanlarımızı ayıkladıktan sonra tencerede biraz sıvıyağ ile kavuruyoruz daha sonra etlerimizi ekliyoruzbir karıştırıp salçamızı ilave ediyoruz ve üzerine 2 subardağı su ilave ettikten sonra önce kaynatıp daha sonra ocağın altını kısıp 45dk. kısık ateşte pişiriyoruz.Afiyet olsun...



8 Mart 2012 Perşembe

MAKARNA SALATASI



En basit yaptığımız yerken bir tabak daha istenen salatadır.
malzemeler:

  • 1 paket midye makarna (istediğiniz makarna çeşidini kullanabilirsiniz)
  • 5 kaşık yoğurt
  • 1 çorba kaşığı mayonez
  • 3-4 diş sarımsak
  • 4 adet salatalık turşusu
  • 1 adet havuç (rendelenecek)
  • 1 dal dereotu
  • 2 kaşık zeytinyağ
yapılışı:
Makarnalarımızı haşlayıp 5dk. soğuksuda bekletiyoruz ve suyunu süzüp derince bir kaba alıyoruz hemen zeytinyağını ilave edip karıştırdıktan sonra sırası ile yoğurt,mayonez ekleyip sarımsaklarıda rendeleyip bir güzle karıştırıyoruz daha sonra küp doğranmış salatalık turşusu rendelenmiş havuç ve doğranmış dereotumuzu ilave ederek salatamızı yenebilir bir hale getirip biraz da tuz atarak noktalıyoruz.Efendim bütün güzel günler sizin olsun eviniz mutluluk la dolsun ....  



SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Bizler için bu önemli günde tatlıyla başlamanın iyi olacağını düşünerek,öncelikle bütün kadınlarımızın bu kutsal gününü kutluyorum ve hergünleri bugün gibi olması dileğiyle.
Tarifimize gelince gayet basit yapımı çok zaman almayan lezzeti güzel ve bir bakmışsınız kalmamış olan tatlılardan.
malzemeler:

muhallebisi için;
  • 8 yk irmik
  • 8 yk şeker
  • 1 lt süt
  • 1 paket vnilya

ara kat için;
  •  3, 4 tane elma
  • 3 kaşık şeker
  • tarçın

üzeri için;

  • 10 tane petibör bisküvi
  • fındık içi
YAPILIŞI


  • Sütü, irmiği, vanilyayı ve şekeri muhallebi kıvamına kadar pişirin.
  • Elmaları rendeleyip şeker ve tarçınla beraber yumuşayana kadar pişirin. 
  • Borcamı hafif ıslattıktan sonra önce muhallebinin yarısını dökün, iyice heryerine yayın ve onun üstünede elmalı içi koyun bidaha muhallebiyi heryerine yayıp, en üstede ufalanmış bisküvileri ve fındıkiçini serpiştirip buzdolabında 4 saat soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz. 
Afiyet olsun.....

    1 Mart 2012 Perşembe

    KAN BAĞIŞI,CAN BAĞIŞI


    Genelde artık radyolardan sıkça duyulan acil hasta için çok acele kan aranmaktadır haberleri insanı biraz üzer hemen hepimiz içimizden, Allah acil şifalar versin deriz. Deriz ama sadece lafta kalır.Bence her sağlıklı insanın 3 ayda bir kan vermesi gerekli bunun vücuda faydaları da var..Ben eşimi bu yüzden kutluyorum düzenli bir şekilde ilçemizdeki Kızılay Kan Merkezine giderek kanını verir.İnanın belki o anda verdiği kanın önemi yokmuş gibi gelir aman canım işte sanki nolmuş gibi lafları duyar gibiyim.Ama değil bir akşam oturuken Kızılay eşime mesaj çekip kanının acil bir hasta için kullanıldığını söyleyince ve teşekkür edince yüzümüzdeki gülümseme mutluluk herşeye değer olduğunu düşünüyorum.Allah hepimize sağlık versin kimseleri aratmasın, çaresiz kılmasın...
     *Oyle bir durum ki , parayla alinmiyor, bilimle teknoloji ile uretilemiyor. 
    Gonulluler sayesinde karsilaniyor kan ihtiyaci. 
    *Yaklasik yarim saatinizi ve on dakikalik bir islemle 400-500 ml kaninizi vereceksiniz ki kan vermenin saglik acisindan da faydalari var. Manevi doyum, birilerine yardim etmenin hazzi sonsuz.  (Meyve suyu da veriyorlar :) )
    *Istatistiklere gore her 4 kisiden birisi hayati boyunca en az bir kez kan nakline ihtiyac duyuyor , kan bagisinda bulunabilecek insan sayisi ise %40'in altinda.
    *Kis aylarinda ve tatil donemlerinde ihtiyac artiyormus. 
    *18-65 yas arasi, en az 50 kg , hemoglobin degeri en az 12.5 g/ml olan , genel saglik durumu iyi olan; daha once sarilik gecirmemis, kan yoluyla bulasan hastaligi olmayan kisiler kan verebilir. 
    *Turkiye'de 3 ayda bir kan verilebiliyorken Amerika'da 5 haftada bir kan bagisinda bulunabiliniyor.



    Herkese sağlıklı günler ve duyarlı bir vatandaş olmanız dileğiyle...