20 Mart 2012 Salı

FIRINDA TAVUK

Bir kaç gün ara verdim bu aralar pek bilgisayarla aramız iyi değil.Tarifler birikti zaman buldukça bunları görselliycem.İşte bunlardan biri nar gibi kızarmış bir tavuk yanına da beyaz pilav ve ayranla güzel gider.
Tarifi:

  • 1 bütün tavuk (iyice yıkanmış)
  • 5 çorba kaşık zeytinyağ
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı soyasos
  • tuz
yapılışı:
Zeytinyağ,yoğurt,soyasos ve tuzu bir kapta karıştırıp bulamaç haline getirdikten sonra tavuğumuzu bu sosla her yerini kaplayıp fırın torbasına koyarak 5-6 saat dinlendiriyoruz.Bu işlemi bir gün önce uygularsanız ben öyle yaptım çok lezzetli bir tavuk elde edersiniz.Fırınımızı da 200derece olarak ayarlayıp üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz yaklaşık 1 saatte pişiyor.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder