8 Mart 2012 Perşembe

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Bizler için bu önemli günde tatlıyla başlamanın iyi olacağını düşünerek,öncelikle bütün kadınlarımızın bu kutsal gününü kutluyorum ve hergünleri bugün gibi olması dileğiyle.
Tarifimize gelince gayet basit yapımı çok zaman almayan lezzeti güzel ve bir bakmışsınız kalmamış olan tatlılardan.
malzemeler:

muhallebisi için;
  • 8 yk irmik
  • 8 yk şeker
  • 1 lt süt
  • 1 paket vnilya

ara kat için;
  •  3, 4 tane elma
  • 3 kaşık şeker
  • tarçın

üzeri için;

  • 10 tane petibör bisküvi
  • fındık içi
YAPILIŞI


  • Sütü, irmiği, vanilyayı ve şekeri muhallebi kıvamına kadar pişirin.
  • Elmaları rendeleyip şeker ve tarçınla beraber yumuşayana kadar pişirin. 
  • Borcamı hafif ıslattıktan sonra önce muhallebinin yarısını dökün, iyice heryerine yayın ve onun üstünede elmalı içi koyun bidaha muhallebiyi heryerine yayıp, en üstede ufalanmış bisküvileri ve fındıkiçini serpiştirip buzdolabında 4 saat soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz. 
Afiyet olsun.....

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder