7 Aralık 2011 Çarşamba

KARNIYARIK BÖREĞİ


MALZEMELER:

  • 1 kg.yufka,
  • yarım paket margarin(eritilecek)
  • 1 adet  yumurta sarısı
  • 1 bardak süt
  • 500gr. kıyma
  • 2 kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tane domates
  • tuz karabiber
  • 2 kaşık yoğurt
  • üzerine susam
Yapılışı:
Soğanlarımızı incecik doğrayıp  2 yemek kaşığı yağımızda kavuruyoruz.Kıymamızı ekleyip 5dk. kavurduktan sonra tuzunu karabiberini ve kıyılmış maydanozu da ekleyip soğumaya bırakıyoruz.Eritilmiş margarin,süt ve yoğurdu bir kapta karıştırıyoruz.Düz bir zemine serdiğimiz yufkaların her yerine gelecek şekilde karışımımızı sürüyoruz.Bütün yufkaları aynı şekilde üst üste yerleştirip 12 parçaya bölün. Parçanın geniş kenarına kıyma harcını koyup sigara böreği sarar gibi  (daha gevşek) sarın.Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı ve susam ekleyin.1-2 saat  buzdolabında dinlendirdikten sonra ortalarını uzunlamasına bıçakla kesin.Kestiğiniz yere domates, isteğe göre sivribiberle süsleyin.185derecede pişirin.Afiyet olsun...