7 Aralık 2011 Çarşamba

HİNDİSTANCEVİZLİ HURMA TATLISI


Görüntüsü şekerpare ye benzesede tadı farklı güzel hafif bir tatlı.
Malzemeler:
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • yarım paket eritilmiş margarin
  • 1 çay bardağı süt
  • ½çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı hindistancevizi
  • 3,5 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı ince irmik
  • 1 paket kabartma tozu+vanilya
ŞERBETİ İÇİN:
  • 4 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limonsuyu
Yapılışı:

Hamur yoğuracağımız kaba eritip soğuttuğumuz margarini,sıvıyağı,sütü,şekeri,irmik,kabartmatozu ve vanilyayı ekleyerek çırpalım.Elenmiş unumuzu ve hindistan cevizimizi ekleyerek hamurumuzu yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak hale getirelim.180dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.(ben üzerlerine fındık koydum)
Fırından çıkan tatlımızın üzerine soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim.Afiyet olsun...