4 kişilik bir tarif veriyorum siz kişi sayısına göre ölçüleri çoğaltırsınız.
Malzemelerimiz:
- 2 su bardağı nohut (geceden ıslatılacak)
- 250gr. et kuşbaşı doğranacak (ben dana eti kulandım)
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 adet soğan
- Zeytinyağ
Yapılışı:
Islattığımız nohutların suyunu dökerek düdüklü tencerede 5 su bardağı su ile etlerle birlikte 20dk.haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz.
Tencereye yemeklik doğradığımız soğanları ilave edip kavuruyoruz salçamızı da ilave ettikten sonra nohut ve eti de ekleyip suyunu da ilave ettikten sonra tuzunu atıp önce yüksek ateşte kaynatıp sonra ocağın altını kısıyoruz ve 30dk.pişiriyoruz.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder