21 Kasım 2011 Pazartesi

KARNIYARIK

Öncelikle küçük ve ince patlıcanları tercih ediyoruz.Saplarını bir bıçak yardımıyla kesiyoruz. Dış yüzeyini istediğimiz aralıkta kesip kürdanla 4-5 delik açıyoruz. Kızgın yağda yada fritözde kızartıyoruz.

İçi için:

250 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet sivribiber
salça
tuz karabiber

Yapılışı:
Soğanlarımızı zeytinyağla kavuruyoruz.Sırasıyla sivribiber ve kıymayı ilave edip salçayı da ekliyoruz.En son tuz ve karabiberimizi ekliyoruz.

Uygun bir tencereye patlıcanlarımızı koyup ortasını bir bıçak yardımıyla kesiyoruz.İçine hazırlamış olduğumuz içi her birine eşit miktarda koyup üzerine patlıcanları geçmeyecek şekilde su koyup 20dk.orta ateşte pişiriyoruz.Afiyet olsun.