15 Kasım 2011 Salı

KARNIBAHAR TURŞUSU


Pazardan aldığım Karnıbaharı yemek yapacaktım. Fakat bizim evde pek sevilerek yenmiyor. Bende turşu yapayım dedim.Biraz havuç da ekleyince güzel oldu sanırım.

tarifi:

  • 1 adet Karnıbahar 
  • 5-6 adet havuç
  • sirke
  • limon tuzu 4-5 adet
  • tuz 
  • 1 diş sarımsak
  • üzerine maydanoz 
Karnıbaharları küçük küçük bölümlere ayırdım.Sarımsakları bütün halinde ilave ediyoruz. Havuçları halka halka doğrayıp turşu kuracağım kabın yarısını elma sirkesiyle doldurdum. limon tuzunu ve tuzu birkapta eritip turşu malzemelerini karıştırıyoruz Turşu kabımıza bütün malzemelerimizi yayıyoruz.Üzerini suyla dolduruyoruz.Tadıyoruz çünkü turşu suyu bayağı ekşi ve tuzlu olmalı.Üzerine maydanozlarımızı ilave edip kapatıyoruz. 15 gün sonra yemeğe hazır olacaktır. Afiyetler olsun..