30 Kasım 2011 Çarşamba

HAVUÇ TARATOR



Bu salatayı da çok sık yapıyorum çok sevilenlerden diyebiliriz.

Malzemeler:
7-8 adet havuç
2-3 diş sarımsak
1 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı zeytinyağ
tuz

Yapılışı:
Havuçlarımızı rendenin iri tarafıyla rendeledikten sonra bir tavada yarım su bardağı su ile kavurup diriliğini yok ediyoruz.Suyunu çeken havuçlara 3 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edip 2dk.kavurduktan sonra ocaktan alıyoruz.
Havuçlarımız tamamen soğuduktan sonra sarımsaklarımızı içine rendeleyip yoğurdumuzu ilave ediyoruz.Tuzunu da ekledikten sonra karıştırıp buzdolabında 1-2 saat bekletip servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun...