30 Kasım 2011 Çarşamba

ÇİNTAR (KIRMIZI MANTAR)KIZARTMA


Ben bu mantarları Marmaris'e gelmeden önce hiç rastlamamıştım.İnanın çok güzel bir lezzeti var.Yediğimiz beyaz mantarlardan farklı bir tadı var. Şu an mevsimi olduğu için semt pazarlarımızda bolca mevcut.İster kızartmasını yapabilirsiniz,yemek olarak pişirip de  yiyebilirsiniz.Ben size kızartmasının tarifini vereceğim.
Malzemelerimiz:
1kg. Çintar
1,5 su bardağı un
tuz
ve sıvıyağ
(kızartırken  etrafa yağ çok sıçrıyor o yüzden ben fritözde kızartıyorum)

Yapılışı:

Çintarlarımızı yıkadıktan sonra önce tuzlayıp sonra una buluyoruz.Sonra Fritöze atıp kızartıyoruz.Afiyet olsun...