1 Aralık 2011 Perşembe

İÇLİ PASTA


Çok güzel ve evde çabuk tükenenlerden...

Malzemeler önce kek için:

  • 3 yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ 
  • ½ çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 4,5 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya + 1 paket kabartma tozu
Kremamız için:

  • 1 kilo süt
  • 6 çorba  kaşğı un
  • 3/4 bardak şeker (1 su bardağına yakın)
  • Vanilya
  • 1 yada 2 tane muz
  • Bol hindistan cevizi
Yapılışı:
Bütün krema malzemelerini karıştırarak muhallebi kıvamına gelince ocaktan indirip soğumaya bırakıyoruz.
Kek malzemelerimizi önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz, daha sonra sırasıyla sıvıyağ,süt,yoğurt,kabartma tozu,vanilini çırpıyoruz.En son unumuzu ekliyoruz. Ortası boş kek kalıbı kullanmalıyız.kekimizi kalıbımıza döktükten sonra 180derece de pişiriyoruz.
Pişen keki biraz soğuduktan sonra üst kısmından keserek içini bir tatlı kaşığı yardımıyla oyuyoruz.Önce muzları sonra kremamızın bir kısmını döküyoruz.Çıkan kek parçalarının bir kısmıyla üzerini kapatıyoruz.
Kalan kremamızı pastamızın üzerini döküyoruz. Bolca hindistancevizi serperek buzdolabında muhafaza ediyoruz.Afiyet olsun.