30 Mart 2012 Cuma

İÇ PİLAV



Bloğuma girmeyeli nerdeyse 10 gün olmuş öncelikle tüm okuyucularımın Cuması mübarek olsun.
Yine leziz bir tarifle burdayım çok şükür.Fırında Tavuk tarifi ile birlikte yayınlayacaktım ama ancak zaman buldum.


malzemeler:

  • 2 su bardağı baldo pirinç (yıkanıp önceden 1 saat ıslatılacak)
  • 1 tabak tavuk ciğeri (yıkanıp küçük küçük doğranacak)
  • 1 paket dolmalık fıstık (marketlerde küçük paketlerde satılıyor)
  • 1 paket kuş üzümü (yarısını kullandım ve çok küçük olan saplarını ayıkladım)
  • 3 çorba kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı karabiber
  • 1 adet kuru soğan(küçük doğranmış)
  • 1 çorba kaşığı toz şeker ve 2 çay kaşığı tuz
tarifine gelince:
Öncelikle teflon tenceremize koyduğumuz 4-5 kaşık sıvıyağımızın içine soğanlarımızı ilave ederek karıştırmaya başlıyoruz 2dk. kavurup(ocak çok yüksek ateş olmasın) dolmalık fıstıklarımızı ekleyip biraz kavurup hafif kızarmaya başlayınca fıstıklar, tarçını ve tavuk ciğerini ilave ediyoruz ve 3dk. daha kavurmaya devam ediyoruz.Islatmış olduğumuz pirinçlerimizi süzüp tenceremize ekliyoruz  1dk. da böyle kavurup karabiber ve kuş üzümlerini ilave ediyoruz.2 su bardağı su kullandım siz sıcak su ile pişirecekseniz 1,5 su bardağı kullanmalısınızve suyu da ilave ettikten sonra şeker ve tuzuda ekleyip fokurdamaya başlayan pilavımızın altını kısıp suyu çekene kadar pişirin.
Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder