2 Ocak 2012 Pazartesi

KADINBUDU KÖFTE



Bir gün önceden kalmış pilavınız varsa değerlendirmenin tam zamanı yoksa malzemeler aşağıda
malzemeler: (4 kişilik)

  • 350gr. kıyma (ikiye bölünecek)
  • 1 baş soğan
  • yarım su bardağı pirinç(haşlanacak)yada kalan pilav 
  • 1 baş maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kimyon,1 çay kaşığı toz kırmızı biber ve  tuz
  • 1 adet yumurta
  • 4 kaşık un
yapılışı:
Soğanlarımızı küçük küçük doğrayıp sıvıyağda kavuruyoruz.Ayırmış olduğumuz kıymanın parçasını kavrulan soğanlara ekleyip kavurup soğumaya bırakıyoruz Harcımız biraz soğuduktan sonra, çiğ kıyma parçasını,pilavımızı, maydanozu ve baharatları ilave edip yoğuruyoruz.Buzdolabımızın normal kısmında 2 saat bekletip elimizde istenen büyüklükte yuvarlıyoruz.

Yumurtamızı derin bir yemek tabağında karıştırıp köftelerimizi önce una bulayıp sonra yumurtaya batırıp her iki tarafınıda yumurtaladıktan sonra kızgın sıvıyağda önce bir tarafı kızaracak sonra  diğer tarafı olmak üzere pişiriyoruz.Afiyet olsun...  Patates kızartmasıyla servis ederseniz kimse hayır diyemez...