4 Ocak 2012 Çarşamba

ACIKA


Sabah kahvaltılarımızın değişilmez lezzeti diyorum başka da bir şey söylemiyorum.
malzemeler:

  • 500gr. domates salçası
  • 250gr. biber salçası(eğer acı olmasını isterseniz acı biber salçası kullanın)
  • 5 çorba kaşığı kimyon
  • 5 çorba kaşığı kekik
  • 5 çorba kaşığı nane
  • 3 çorba kaşığı karabiber
  • 2 çorba kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 çorba kaşığı yenibahar
  • 1 su bardağı iri doğranmış ceviz
  • 1 büyük baş sarımsak ( 5-6 adet sarımsak rendesi ile rendelenecek)
  • 1 su bardağı su (isterseniz koyuluğuna göre arttırabilirsiniz)
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ (üzerine döküp yaydırılacak dolapta üzeri küf olmaması için)
yapılışı:
Domates ve biber salçamızı derin bir kabın içinde karıştırarak özleşmesini sağlıyoruz.Sarımsağımızı rendeleyip suyumuzu ilave edip yoğunluğuna bakıyoruz ekmeğe sürülür hale geldikten sonra bütün baharatları ekleyip karıştırıp dolapta saklayacağımız kabın içine yaydırıyoruz ve üzerine zeytinyağımızı gezdirip kapağını sıkıca kapatıyoruz ve bir gün sonra muhteşem bir lezzetle karşılaşıyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder