Tarifimize gelince gayet basit yapımı çok zaman almayan lezzeti güzel ve bir bakmışsınız kalmamış olan tatlılardan.
malzemeler:
muhallebisi için;
- 8 yk irmik
- 8 yk şeker
- 1 lt süt
- 1 paket vnilya
- 3 kaşık şeker
- tarçın
- 10 tane petibör bisküvi
- fındık içi
- Sütü, irmiği, vanilyayı ve şekeri muhallebi kıvamına kadar pişirin.
- Elmaları rendeleyip şeker ve tarçınla beraber yumuşayana kadar pişirin.
- Borcamı hafif ıslattıktan sonra önce muhallebinin yarısını dökün, iyice heryerine yayın ve onun üstünede elmalı içi koyun bidaha muhallebiyi heryerine yayıp, en üstede ufalanmış bisküvileri ve fındıkiçini serpiştirip buzdolabında 4 saat soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder