9 Şubat 2012 Perşembe

TEPSİ BÖREĞİ


Malzemeler:

  • 1kg. hazır yufka
  • 200gr. beyaz peynir
  • 1lt. süt
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • yarım subardağı sıvıyağ
  • 100gr. margarin (küp şeklinde doğrayın)
yapılışı:
Öncekikle bir kapta yumurta, süt, sıvıyağ ve yoğurdu çırpıyoruz.Tepsimizi yağladıktan sonra ilk yufkamızı serip   çırptığımız sıvı karışımdan kepçe yardımı ile biraz döküyoruz ve 2. yufkamızı serip aynı işlemi tekrarlıyoruz ve 3. yufkamızı da serip karışımımızdan döktükten sonra peyniri yaydırıyoruz küp doğradığımız margarinlerin yarısını da aralara serpiştiriyoruz  isterseniz maydanoz da ekleyebilirsiniz veya peynirli kaşarlı yapabilirsiniz çeşitlendirmek size kalmış.3. yufkamızdan sonra sırasıyla 4 ve 5. yufkalarada sıvı karışımı ekliyoruz en üste kalan karışım ve margarinleri de ekledikten sonra 200dereceli fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder