14 Ocak 2012 Cumartesi

LAZANYA



Bizim evde gayet beğenilerek yenilen yapımı çok fazla zaman almayan bir makarna türü.Sağolsun Barilla işimizi  kolaylaştırmış haşlanmadan hemen hazırlayabileceğimiz bir makarna yapıvermiş.
malzemeler:

  • 1 paket Barilla lazanya
  • 300gr. kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1lt. süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 500gr. kaşarpeyniri (mozerella peynir de kullanabilirsiniz) 
yapılışı:
Önce tavamıza biraz sıvıyağ ile soğanlarımızı ince bir şekilde doğrayıp 5dk. kavurduktan sonra kıymamızı ilave edip karıştırıyoruz en son havuçlarımızı da rendeleyip ilave ettikten sonra harcımızı soğutuyoruz.Biraz tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyelim.
Başemel sos için; sütümüzü yanmaz bir tencereye döküp 4 yemek kaşığı unumuzu ilave edip karıştırarak puding yapar gibi pişiriyoruz. Çok koyu bir kıvamı olması gerekmiyor.
Fırın tepsimizi sıvıyağ ile yağlayıp lazanyalarımızı diziyoruz ve üzerine önce başemel sosumuzun bir kısmıyla üzerlerini kaplıyoruz hemen üstüne kıymalı harcın bir kısmını döküp üzerine rendelenmiş kaşar peynirimizin de bir kısmını  serpiştiriyotuz ve 1.katımızı bitiriyoruz.2.kat için birinci katı tekrarlıyoruz.3. katımızda kıymalı harç kullanmayacağımız için 2.katı bitirdikten sonra lazanyalarımızı dizerek üzerine kalan başemel sosu döküp en son kalan kaşar peynirimizi de döküp 200derecede pişiriyoruz.Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Ailecek Sevdiğimiz bir lezzet. Bunu bizimle paylaştığın için teşekkürler.eline sağlık. Ayrıca biz de Seyristanbul.com bloğumuzda adım adım Twittera üye olmayı anlattık, siz de ondan faydalanabilirsiniz.

    YanıtlaSil